Томислав Дончев: Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите

Томислав Дончев

"Министър Горанов заяви, че няма притеснения и нищо нередно не е правил. Не мисля, че е слагал "политически чадър" върху някого", това заяви пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. "Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите. Финансовият ни министър се казва Владислав Горанов", категоричен беше той.

Правителството не бива да се съобразява срещу кого се изправя, а да си гледа работата, да следва законите и да отстоява интереса на гражданите. Всякакви други емоционални или политически аргументи като "този е много специален и не трябва да го пипате" - не важат, коментира Дончев по повод публикуваните от бизнесмена Васил Божков текстови съобщения с "Vladi Goranov".

Границата е много тънка. Един министър като политическа фигура една от функциите му е да упражнява граждански контрол върху работата на институциите и да ги кара да работят по-добре, коментира още Томислав Дончев. По думите му много често се говори, че трябва да има добър диалог между бизнеса и правителството. Тук границата между подобряването на работата на институциите и лобизма е много тънка, посочи вицепремиерът.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика