Томислав Дончев: Правото на протест е достижение на демокрацията

Вицепремиерът откри във ВТУ форума „Стойността на комуникациите в дигиталната ера”

 

 

Не очаквайте да оспоря правото на някого да протестира. Това си е достижение на демокрацията, шанс да си изявиш позицията, когато искаш нещо, когато си недоволен без значение дали групата е малобройна, или е многобройна. Единствената ми молба е българските граждани, които протестират, да не пречат на другите, които не протестират. Това каза зам.-министър-председателят Томислав Дончев във Велико Търново. Той коментира че призивите на хората са много, но освен нереалистични – някои са неразбрани от него.

„Най-вече какво означава да сменим системата? Много бих желал да чуя детайли – какво точно да сменим в системата? Не ме разбирайте криво – системата не е съвършена. Тя има нужда да се променя – с по-големи или с по-малки крачки. Единственият стремеж е в опитите си да променим системата, да я направим по-добра – да не я разрушим, защото ние друга държава нямаме. Ако разрушим тази – после ще трябва да я изграждаме наново, а както знаем от прехода – то отнема десетилетия”, заяви Дончев.

Запитан дали правителството ще изкара мандата си, вицепремиерът отговори:

"По всяка вероятност – да, но това зависи не само от парламентарната аритметика, а и от обществените настроения”.

Томислав Дончев бе във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ по повод откриването на Международна научна конференция на тема „Стойността на комуникациите в дигиталната ера”. Той участва в тържествената церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2018, професионално направление „Администрация и управление“ на Стопанския факултет.

Ректорът на ВТУ проф. Хр. Бонджолов запозна вицепремиера с успехите и постиженията на Университета от последната година по време на работна среща преди откриването на международния форум.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика