Томислав Дончев: Престоят в правителството ни носи политически щети

Томислав Дончев

Престоят в момента в Министерския съвет коства политически щети - ерозира подкрепата и за ГЕРБ, и за голяма част от политическите персони в кабинета. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод протестите с искане оставката на правителството.

"Не можем в стремежа да успокоим една група, да разочароваме друга", каза той по БТВ. По думите му в момента едни българи са изправени срещу други българи и това прави всяко решение грешно - все някой ще е разочарован.

Относно предложението на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за експертен кабинет Дончев каза: "Най-важен е въпросът за отговорността - кой ще подкрепи това правителство и кой ще носи отговорност".

На обвиненията, че ГЕРБ са се вкопчили във властта, за да харчат евросредства той отговори, че предвидените около 29 млрд. евро по новите програми и инструменти със сигурност ще бъдат харчени от следващите правителства, защото ще дойдат най-рано в средата на следващата година. 

"Това правителство трябва по-бързо и по-качествено да разработи план, за да получим достъп до тези средства, които не са безусловно", уточни вицепремиерът.

За новата партия на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов Дончев каза, че в основата на политическата формация са бивши членове, симпатизанти и кметове на ГЕРБ.

"Само че подкрепата на гражданите не е само изборна технология, не е само структури, тя е преди всичко доверие, идея, лица и т.н. Ако е успял да вземе част от актива, не вярвам да вземе голяма част от подкрепата", заяви Томислав Дончев.

Коментари

Задължително поле