Том Круз - От секта на секта

Мегазвездата Том Круз разочарова много свои по-нормални фенове и възбуди приятно либералните екстремисти с решението си ритуално да върне спечелените от него през годините три статуетки “Златен глобус”. Причината - в организацията, която връчва тези награди нямало чернокожи и достатъчно “разнообразие”. Круз се включи към корпоративния бойкот на “Златен глобус”, а много наблюдатели обявиха, че това е опит за ПР ход от негова страна.

Актьорът и продуцент има нужда от ласкави медийни заглавия и одобрение в средите на все по-влиятелните активисти за “расов реваншизъм”. Той има няколко големи нови заглавия, планирани да излязат в следващите 12 месеца, сред които “Топ Гън 2” и “Мисията невъзможна 7”. Последното нещо, от което се нуждае той, е да бъде обвинен, че е поредният привилегирован бял мъж, който не полага достатъчно усилия да промотира екстремистки движения като Black Lives Matter.

Наскоро изтече и запис, в който се чува как Круз си изпуска нервите и крещи с псувни на снимачния екип на “Мисията невъзможна 7”, заради някакви дребни нарушения на COVID мерките, по време на работа. Явно Круз иска да излъска имиджа си пред медиите като се представи за добра знаменитост, загрижена за малцинствата.

Другият ъгъл е свързан със сциентологията. Круз е най-прочутият представител на тази секта, която често действа съмнително и с ПР акцията си срещу “белите мъже” от организацията на журналистите, които връчват “Златен глобус”, Том прави и опит да вдигне реномето на сциентологията сред агресивните прогресивни активисти.

С други думи скача от секта на секта, защото това ново движение за расов рекет има всички очертания на религиозните култове.

А в миналото Круз си е навличал неприятности заради сциентологията. В началото на новия век и покрай раздялата с Никол Кидман, Круз решава, че е добра идея да започне да промотира Сциентоложката църква, известна като религията на богатите ексцентрици в Холивуд.

За кратък период от време актьорът успява да се изложи брутално на няколко пъти в опит да покаже колко щастлив човек е заради участието си в каузата на сциентолозите. Той е много високопоставена фигура в йерархията на тази секта и е един от най-близките приятели на шефа на организацията Дейвид Мискавидж.

Медиите започва да забелязват все по-странното публично поведение на Круз. Кулминацията на неговото разтеглено във времето унижение настъпва с интервюто при Опра Уинфри по време, на което видимо неадекватният превъзбуден Круз започва да скача по дивана с абсурдна гримаса на лицето си.

После идва и тежката раздяла с Кейти Холмс, войната за тяхното дете - най-прочутото бебе в света по това време - Сури, и слуховете, че Холмс е била тормозена от членове на Сциентоложката църква. Круз се усеща и навреме прекратява говоренето за сектата и личния си живот. С много усилия той успява да се задържи на върха в Холивуд и да не пострада от все по-влошаващата се репутация на Сциентоложката организация.

Но Круз сега явно е решил да трупа медийни точки с подкрепа на модерните прогресистки каузи. Той има и още причини да търси положителни заглавия в либералните медии.

През октомври той трябва да излети от космодрума Кейп Канаварел във Флорида с капсулата на Илон Мъск Axiom SpaceX Crew Dragon, за да снима филм в открития космос. Сценарият се пише от Лаймън и Кристофър Макуори, а бюджетът ще надхвърли 200 милиона долара. Холивудското студио зад историческия проект е “Юнивърсъл”. Според информация на изданието Deadline шефовете на филмовата компания са се съгласили да дадат на Круз монументалната сума за проекта само след един разговор с него в Zoom и без да има завършен сценарий.

Круз много държи на имиджа. Висок е 1,72 метра, но режисьорите и операторите, които го снимат, правят така, че той винаги да изглежда поне с десет сантиметра по-висок, отколкото е в действителност.

Всевъзможни техничарски филмови трикове, специални обувки, ъгли на снимане и осветления влизат в арсенала на развлекателната индустрия и нейната възможна мисия да превърнат дребничкия американец Круз във внушителен мъжкар.

 

Не съжалявам за връзката си с него

Бях много неопитна и млада, когато се обвързах с Том, ала не съжалявам за нищо. Нашата връзка приключи отдавна, но аз останах с прекрасни спомени. С него осиновихме и отгледахме фантастични деца.

Той е прекрасен и великодушен човек, направил е толкова много за мнозина. Той донесе доброта и щастие в живота ми. Бях заедно с Том в продължение на 11 години и винаги ще твърдя, че това бе важен период за мен, време, в което се оформих като личност и актриса. И няма как да отрека заслугите на Том за собственото си израстване.

Никол Кидман, актриса и бивша съпруга на Круз

 

Трябва повече да го питат за сциентологията

Аз успях да се отскубна от сектата на сциентологията и знам какво се случва зад завесите. Том Круз е много важен човек в тази организация и няма как да не е знаел за ужасните неща, които се случват на хората там. За тормоза - психически и физически, за промиването на мозъци, за токсичната среда. Това е една много опасна организация.

По време на последния му прес-тур медиите трябваше да го притиснат и да го питат повече за сциентологията. Точно бяха излезли страшни разкрития за сектата. Но не го сториха.

Пол Хагис, режисьор

 

Прекалява и се излага много

Ясно е, че Том Круз е странна птица. Много глупости прави. Онзи изтекъл запис, в който крещи на снимачния екип заради COVID мерките е доказателство, че това е един откачил мегаломан. Прекалява с манията си за контрол и няма проблеми да унижава хората под себе си.

А връщането на наградите “Златен глобус” е просто жалко. За фанатичните активисти той винаги ще бъде богат бял мъж, който нe заслужава прошка.

Стивън Краудър, водещ и коментатор

Сам прави някои от най-опасните каскади

Том Круз е известен с това, че обича сам да изпълнява повечето каскади в своите филми. Като млад той се е занимавал с борба, а после става запален фен на опасното скално катерене. Круз управлява повечето скоростни мотори и свръхбързи автомобили по време на снимките на екшън блокбастърите, в които се снима.
На няколко пъти животът му е бил в реална опасност, а каскадите са изправяли косите на продуценти и застрахователи. Защото Круз струва много. Само от “Невъзможна мисия 3” той прибира 75 милиона долара.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети