Тошко Йорданов: Петков се скъса да лъже днес и да говори глупости

Снимка: БТВ

Кирил Петков се скъса да лъже днес и да говори глупости. Асен Василев се оказа слаб финансов министър. Това коментира Тошко Йорданов от "Има такъв народ" по повод пресконференцията на "Продължаваме промяната" и изявлението на Петков и Василев.

ПП, които реват за корупцията, 8 месеца не направиха нищо. Обвиняват в корупция Гроздан Караджов за неща, които Кирил Петков и Асен Василев са предложили. Кой държи силовите министерства, ДАНС и НАП. За 8 месеца арестуваха Бойко Борисов и го направиха герой, а нас - за смях, добави Йорданов.

"Присъствал съм на потресаващи неща. Когато се обсъждаше от къде да мине трасето на магистрала "Струма" Кирил Петков заяви: "Баща ми каза, че трасето не трябва да минава оттук, защото той е еколог". Асен Василев направи очи като чинийки и предупреди, че ще загубим европейското финансиране. Петков каза: "На мен баща ми това каза". Направо ти иде да се гръмнеш. И днес същия този човек излиза и започва да лъже - за финансови схеми, КОНПИ и т.н.", разказа Йорданов."На кой министър жена му е в Министерски съвет? На Лорер - в Министерство на финансите и отговаря за здравната каса. Целият им приятелски кръг станаха министри. Почваме да си назначаваме приятелките и жените в МС. Това не е ли корупция", попита той.

Кандидатурата на Бойко Рашков не е обсъждана на коалиционен съвет. Изобщо не е обсъждано, това е някаква идея, която хвърчи във въздуха и никой не взима решение нито за, нито против, коментира Йорданов.

По думите му, външни дипломати са казвали какво да прави Кирил Петков, за да заобиколи договора с РСМ. "През цялото време заедно с Весела Чернева се опитват да заобиколят коалиционно споразумение и да вдигне ветото пред Северна Македония, без те да се изпълнили нищо", добави Йорданов и обясни, че това е видно от паметни записки в МВнР.

"Това са записки на чужди дипломати, които са цитирали Кирил Петков с обещание, че ще бъде вкаран паралелен процес, който не е в преговорната рамка", каза още председателят на парламентарната група на ИТН.

https://www.facebook.com/btvnews/videos/548993343416747
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика