Тошко Йорданов: Ще разговаряме с ПП-ДБ, ако вторият мандат отиде при тях и ни поканят

Ако вторият мандат отиде в "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и ни поканят на разговор с цел създаване на кабинет, ще имаме разговор. Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов. Какво ще стане – не знам, добави депутатът.

"От ИТН ще изпратим покани за разговор към всички политически партии в парламента, ако президентът даде третия мандат на нас, ще говорим и с независимите", каза Йорданов и добави, че ИТН ще разговаря с всички, които ги поканят.

Лидерите на ДБ смятат, че е необходимо да бъде направено правителство. ПП – продължават да твърдят, че ще са опозиция на всичко. Ако мандатът отиде при тях, с кого говорим? Едните го искат, другите – не. Ще говорим с тези, които го искат, коментира Йорданов.

Отразява се много интересно, каза Тошко Йорданов на въпрос за как се отразява "войната в ДПС" на политическия живот в страната.

Днес вкарваме два законопроекта – за промяна на референдумите с облекчаване възможностите за провеждане на национални и местни референдуми и тяхната задължителност на решенията, съобщи още Тошко Йорданов. По думите му, освен ИТН и „Възраждане“, никой не иска да се провеждат референдуми. 

"Ние сме против това, което искат „Възраждане". Ние смятаме, че България трябва да влезе в еврозоната, когато е готова, а не да се отлага за 2043 г., но хората трябва да решат. По време на кампанията за референдума всички партии ще могат да убеждават гражданите", каза той по повод предложеното от „Възраждане“ допитване за запазване на лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика