10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

„Студена” източена с подпис на Димов от „Стомана” Синдикатите настоявали да не се спира водата на дружествата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Министър Танева: 203 хиляди свине са евтанизирани у нас заради свинската чума

Деница Сачева: От 2009 г. досега са дадени над 500 млн. лв. за лични асистенти

Транспортната комисия в ЕК решава за бъдещето на пакета „Мобилност“

Европейска комисия, ЕК. Снимка: Владимир Савов

Транспортната комисия в Европейския парламент решава тази вечер каква ще е позицията й за бъдещето на пакета „Мобилност“ и дали той може да се гласува от депутатите. Газовите доставки пък обсъждат представители на Еврокомисията, Русия и Украйна.

Резултат от срещата за пакета „Мобилност“ все още няма. Очакваше се той да бъде обявен около 19:30 ч българско време, но разговорите се проточват, предае БНТ. Транспортната комисия трябва да реши дали пакетът „Мобилност“, който преди две седмици беше приет само частично, може да продължи в пленарна зала или ще остане за следващия Европейски парламент.

Българската позиция е промените да не бъдат гласувани в този парламент. Каквото и да се реши днес обаче, то ще е само препоръчително, тъй като няма задължителен характер.

Днес имаше и много важна среша между зам.-председателя на ЕК, външния министър на Украйна и министъра на енергетиката на Русия. Тримата обсъдиха доставките на руски газ през Украйна към ЕС.

Сегашният договор изтича в края на годината и трябва да има политическо решение какво ще стане с тези доставки в контекста на обтегнатите отношения между Русия и Украйна. Гаранциите на Русия са, че криза в доставките тази зима няма да има.

„Сигурността на газовите доставки тази зима също бяха дискутирани и добрата новина е че всичко е наред, под контрол и не предвиждаме никакви усложнения тази зима“, обясни Марош Шефчович, зам.-председател на ЕК.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.