Треньорът на "Балкан": Вкарахме важните стрелби, а те изпуснаха

Накрая моите състезатели вкараха важните стрелби, а играчите на „Левски“ изпуснаха, нямаха сили – заяви Йовица Арсич, старши треньорът на „Балкан“. - Предполагам, че заради умора „сините“ играха основно със 7 души.

Тимът от Ботевград пропиля аванс от 20 точки, но си осигури победата в последните секунди след тройка на Джордан Калахан – 76:73 в мач от НБЛ, игран в зала „Универсиада“. Така шампионите нанесоха първа загуба на „сините“ в първенството. След този двубой и двамата тима са с еднакъв баланс – 6:1.

Отново в игра за столичани не влязоха лидерите Христо Златанов и Чавдар Костов, които са с травми, а по време на двубоя Брандън Йънг се контузи.

Топреализатор за ботевградчани бе Крис Минков с 15 точки, а за „сините“ Венцислав Петков бе над всички с 21 т.

„Има мачове, които губиш, но всъщност печелиш – заяви Константин Папазов, старши треньор на „Левски Лукойл“. - Момчетата оставиха сърцата си на терена. Изоставахме с 20 точки, но ние се борихме до последно. Мога само да съм горд с този отбор. Показахме с воля и характер какво значи „Левски“.“

В следващия кръг „Балкан“ приема „Ямбол“, а „сините“ гостуват на „Рилски спортист“ (Самоков) през уикенда.

Преди да изиграят мачовете си от следващия кръг на НБЛ и двата тима ще имат важни срещи в евротурнира за ФИБА къп. „Балкан“ е домакин на румънския „Клуж“, а „сините“ приемат украинския „Киев“ в сряда.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт