Треньорът на французите: Българите имат добра блокада

Българите притежават добра блокада и имат отличен диагонал, призна Лоран Тили, треньор на френските волейболисти.

Двата тима излизат по-късно тази вечер в мач от олимпийската квалификация в Берлин. За „трикольорите“ това е първи сблъсък в надпреварата, докато „петлите“ стартираха ден по-рано с убедителна победа над Сърбия 3:0.

„Много съм доволен от колективния дух в тима – продължи Тили. - Настроението е фантастично, индивидуалните и колективни изпълнения също. Всичко е балансирано и точно.“

Думите на наставника идват в противовес на случващото се в последните дни. Отборът бе раздиран от скандали, след като две от ключовите фигури – Ървин Нгапет и Стефан Бойер отказаха да играят заедно. А впоследствие Бойер не замина с тима.

Същевременно Европейската конфедерация по волейбол избра по един играч от отбор, с който да представи съответната страна в последната квалификация за игрите. А за България се спря на посрещача Мартин Атанасов.

„Той съчетава ръст, умения и атлетизъм от най-висока класа – пише в материала. - За него тези способности са ключови, тъй като с отскок при забивка от 370 см, той може да преодолее повечето блокировачи. С 32 точки на олимпийската квалификация през лятото Мартин бе втори по резултатност в отбора. А 18 от тях реализира в драматичния мач срещу Бразилия, в който тимът му бе на крачка от класиране на игрите в Токио“.

Коментари

Задължително поле