Треньорът на щангистите: Блестящо! Очаквах и още две титли

На европейското в Москва щангистите ни записаха най-доброто класиране от 17 г. Момчетата обявиха, че имат отлични условия за подготовка и благодариха на спортното министерство за финансовата подкрепа. Снимка БУЛФОТО

Блестящо! Очаквах и още две титли – заяви Иван Иванов, старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести.

На европейското в Москва тимът ни завърши първи в отборното класиране с 685 точки, като приключи надпреварата с общо 7 медала в двубоя, три от които златни, и 19 отличия във всички движения.

„Първи можеха да станат още Божидар Андреев, който си имаше някакви проблеми и това му се отрази, както и дебютантът Карлос Насар – продължи треньорът. - За Карлос донякъде е добре, че не взе титла. Щеше да му се отрази чисто психологически, та той е едва на 17 г. По-добре нещата да се случват постепенно. Сега да е втори, а след време ще вземе и златния медал.“

С титли в двубоя приключиха Надежда Мей-Нгуен, Стилян Гроздев и Ангел Русев.

За олимпийските игри в Токио страната ни има право на две квоти. А кой ще замине за Токио треньорският щаб ще избира между Гроздев, Андреев и Христо Христов. Последният ще вдига на световното за юноши в Узбекистан през юни, след което ще бъде решено.

Междувременно наставникът е изразил желание пред Красен Кралев всички национали да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 преди игрите в Токио. Министърът се срещна с тима и връчи почетни плакети на призьорите.

До старта на олимпийския форум щангистите ще са на лагери у нас като ще редуват „Дианабад“, „Спортпалас“, „Белмекен“.

Същевременно Иванов потвърди, че след Токио смята да се оттегли от поста, но при желание от ръководството на федерацията, може да остане да помага. „Нямам намерение да оставям отбора, но вече 10 години съм на този пост и се чувствам много изморен“, допълни той.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт