Трима със средно тежка форма на COVID-19 в търговищката болница

Дадени са указания за стриктно спазване на противоепидемичните мерки в заводите от стъкларския холдинг

Трима души със средно тежка клинична форма на COVID-19 са приети в инфекциозното отделение на търговищката болница, като и тримата, или техни близки контактни, са свързани със стъкларските заводи в града. Това става ясно от информация на областната управа в Търговище.

Заболелите са 53-годишен мъж, който работел като шофьор към външна фирма, обслужвала едно от дружествата на стъкларския комплекс. В един от заводите там работела и съпругата му, която не се оплаква от здравословни проблеми, съобщиха от областната управа.  

Вторият новоприет пациент в болницата е 25-годишна работничка в същата фирма. Мъжът ѝ също е служител на едно от дружествата в комплекса, но няма оплаквания. 

Третата положителна проба е на 49-годишен мъж от Търговище, занимаващ се с частен бизнес. Съпругата му е медицинска сестра в един от стъкларските заводи. Контактен е и синът им, но двамата нямали оплаквания и симптоматика.

От областната управа в Търговище съобщиха, че на всички контактни лица от семействата на новозаразените са връчени предписания за поставяне под 14-дневна домашна карантина. 

Дадени  са били конкретни указания за стриктно спазване на противоепидемичните мерки в заводите от стъкларския холдинг, развиващи дейност на територията на област Търговище. 

Работата по ограничаване разпространението на заразата продължава, допълват от областната управа.
Над 3000 са работещите в заводите от холдинга. Освен от цялата област Търговище там работят хора от населени места от съседните области.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони