Трима убити след стрелба в центъра на Сплит

Трима мъже бяха застреляни при предполагаема атака за отмъщение в центъра на град Сплит, съобщи „Дойче Веле”. Хърватската полиция задържа двама мъже, след като в центъра на Сплит бяха убити трима души. Местните медии съобщиха, че стрелецът е отмъстил на наркодилъри, които са тормозели брат му, въпреки че няма официално потвърждение на тази информация.

Полицейски сили бяха разположени в центъра на втория по големина град на Хърватия - Сплит, след стрелбата.

Очевидец в популярния пристанищен град съобщи, че е чул стрелба. Впоследствие онлайн се появи видеоклип, показващ мъж, който се разхожда, носейки автомат.

Кметът на Сплит Андро Кръстулович Опара потвърди, че извършителят е в ареста.

„Такъв акт не е наблюдаван от десетилетия“, написа Опара във Фейсбук. По-късно полицията заяви, че са задържани двама души.

"Единият от тях е свързан с престъплението, докато вторият човек е свидетел", се казва в изявление на полицията, цитирано от хърватския обществен оператор HRT.

Макар че официалните власти не са публикували веднага подробности за стрелбата, няколко хърватски медии съобщават, че стрелецът е 26-годишен професионален моряк и че жертвите му са свързани с търговията с наркотици. Според сплитския всекидневник „Slobodna Dalmacija”, един от братята на стрелеца е имал дългове към хора, участващи в организирана престъпност, като членове на престъпни кланове впоследствие са заплашвали както задлъжнелия брат, така и предполагаемия стрелец.

Една от жертвите на стрелбата е лежала три години в затвора за това, че през 2004 година ранява осемгодишно момиче с мотоциклета си и бяга от местопроизшествието.

Коментари

Задължително поле