Три концерта предлага осмото издание на Фестивала за класическа камерна музика

Панорамен изглед от Арбанаси. Снимка Уикипедия/Пламен Петков

Три чудесни концертни вечери предлага осмото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music2017. Музикалното събитие ще се проведе от 8 до 12 август в уникалната с акустиката и стенописите си църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Арбанаси. Концертите са с начален час 19,30.

Фестивалът е по инициатива на Регионалния исторически музей -Велико Търново и се реализира с подкрепата на Община Велико Търново. Музикалното събитие е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018.
Във вълнуваща среда на възрожденската църква тази година ще бъдат представени творби на Дворжак, Бах, Дебюси и Фуре. Произведенията ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти от Германия, Великобритания, Белгия и България Това са Амрай Либолд – фагот, Клер Лешиен – цигулка, Димитри Местдаг – обой, Юлита Фъсева – контрабас, Люси Джил – цигулка и Самуел Барсегян – виола. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри.

Интимни концертни вечери, обединяващи музиканти и публика и нивото на изпълненията, в съчетание с магнетичната църковна атмосфера, превръщат Arbanassi Summer Music в едно уникално музикално събитие.
Билетите са на цени от 15, 12 и 10 лева и ще се продават непосредствено преди всеки концерт на място, пред църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Арбанаси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.