Три пожара вдигнаха на крак горски стражари и огнеборци във Варненско

Снимка: Архив

Три пожара в рамките на един ден-във вторник, вдигнаха по тревога горските стражари във Варненско.

Първият сигнал бил подаден към 13 ч. за пламъци в боров масив в землището на град Аксаково. Само преди дни Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и служителите на горското стопанство се бориха с огъня, обхванал там площ от около 2 дка иглолистни култури. Силният вятър вчера възобновил пламъците, в потушаването на които се включиха и две пожарни.

Към 16.30 ч. нов сигнал пренасочил екипите към землището на варненската местност Боровец, където пламъците обхванали 2 дка горска територия, но за щастие, без да нанесат сериозни щети.

Третият пожар възникнал в следобедните часове в землището на град Белослав. Поради силния вятър пламъците се разпрострели на площ от 14 дка гори, но в резултат от бързата реакция на пожарникарите и горските стражари изгорели само сухи треви.

Причините за пожарите се изясняват. И на трите места дежурят служители на Горско стопанство „Варна”, за да предотвратят евентуалното възобновяване на огъня.

Високите температури в съчетание с бурния вятър през последните дни са предпоставка за възникването на пожари, предупреждават от Горското и призовават хората да бъдат изключително внимателни при боравене с огън.

Коментари

Задължително поле