“Тролинг” на Тръмп

В Ню Йорк може да се появи улица Обама

Искат умишлено да дразнят президента на САЩ

Една от улиците на Ню Йорк, на която се намира небостъргачът на Доналд Тръмп, може да бъде преименувана в чест на Барак Обама. Петицията с това предложение беше подписана от над 250 хиляди души. В градския съвет на Ню Йорк инициативата вече беше наречена „тролинг“ на президента на САЩ. В същото време има забрана за преименуване на улици и площади в чест на живи хора, въпреки че вече има улица - участък от магистралата в Лос Анджелис, наречена на Обама.

Искането за промяна на името всъщност е за част от Пето авеню в Манхатън. Създателите на петицията настояват властите в Ню Йорк да преименуват участъка между 56-та и 57-та улици в „Авеню Президент Барак Х. Обама“. В този район на Ню Йорк се намира апартамента на президента на САЩ Доналд Тръмп, който е в Trump Tower. В случай, че се промени името на улицата, Тръмп ще пребивава на адрес: „Авеню Президент Барак Х. Обама No. 721“. Авторът на инициативата бе жителката на Лос Анджелис, Елизабет Роуин. Според нея причината за създаването на петицията е била шега, която е видяла в Twitter. Тя смята, че Обама заслужава да има собствена улица в Ню Йорк заради постиженията му като президент, защото при неговото управление бе ликвидиран лидерът на Ал Кайда - Осама бин Ладен.

Според американските медии членовете на градския съвет на Ню Йорк активно обсъждат инициативата на Роун. Въпреки това, говорителят на съвета Кори Джонсън каза: „Можем да почетем най-добрия президент, без „тролинг“ на най-лошия“, каза Джонсън. В същото време евентуалното преименуване на участъка от Пето авеню в чест на екс-президента може да бъде подкрепено от кмета на Ню Йорк Бил де Блазио. Кметът е един от кандидатите за президент от Демократическата партия. Де Блазио се противопоставя на Тръмп и твърди, че може да победи президента на САЩ на изборите през 2020 г. Кметът на Ню Йорк обаче може да няма тази възможност заради изключително ниския рейтинг сред останалите кандидати. Работата е в това, че от офиса на кмета на Ню Йорк отговорността за преименуване на улицата в чест на Обама бе прехвърлена на градския съвет.

(Със съкращения, превод Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле