Труд News се включва в кампания за пътна безопасност

Труд News се включва като медиен партньор в кампанията за пътна безопасност “Безопасност за децата - Безопасна пътна инфраструктура около детските и учебни заведения“ с фокус върху подобряване на инфраструктурата край местата за обучение. Мотото на националната кампания е „Не бъди безразличен, ти си различен“. Организатор е Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“. Кампанията е подкрепена от множество неправителствени организации, сдружения, фирми-партньори и активни граждани.

Инициативата има за цел да създаде една по-безопасна и спокойна среда за нашите деца. На сайта Bezopasnostzadecata.bg всеки гражданин може да подаде сигнал за нарушения, за липсваща маркировка, знаци, предпазни или обезопасителни съоръжения и осветление около пешеходните пътеки в района на учебните заведения – детски ясли, детски градини, училища и университети.

Всеки, който пожелае, може да подаде сигнал на сайта за следните нередности: липсваща или захабена пътна маркировка на пешеходните пътеки; липса на видимо поставени пътни знаци за пешеходните пътеки; липса, компрометирани или неправилно монтирани оградни съоръжения пред входа и изхода на учебното заведение, които трябва да възпрепятстват изненадващото изскачане на децата върху пътното платно; липса на добро улично осветление около пешеходните пътеки; нужда от поставянето на изкуствени неравности на платната пред входовете и изходите на учебното заведение; наличие на растителност пречеща на видимостта около входовете и изходите на учебните заведения.

Всеки подаден сигнал ще бъде приет, обработен и насочен към съответните институции, при спазване на правилата за конфиденциалност. Инициаторите предвиждат да проследят предприетите от институциите действия за подобряване на пътната безопасност и ще информират за резултати на сайта на кампанията и във Фейсбук групата „Заедно на пътя спасяваме живот“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България