Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Американският президент Доналд Тръмп заплашва да спре финансирането на Световната здравна организация (СЗО) заради „лошата“ й реакция на пандемията от коронавирус.

Тръмп критикува организацията, като заяви, че тя е твърде съсредоточена върху Китай. Освен всичко друго, от СЗО посъветваха САЩ да не затварят границите за пътуващи от Китай, припомнят от редакцията.

По-рано от СЗО похвалиха Китай за прозрачност по отношение на пандемията, въпреки че има основателни съмнения относно официалната статистика на случаите на коронавирус в страната. Наблюдателите смятат, че далеч повече хора може да са се заразили с вируса и да са починали вследствие на инфекция с COVID-19, отколкото твърди официален Пекин.

Изявлението на Тръмп, че ще спре американското финансиране за СЗО, звучеше така, сякаш вече е взето решението, коментира изданието. На въпрос дали това е разумно в разгара на пандемията от коронавирус, Тръмп отговори: „Не казвам, че ще го направя, ще проучим и ще видим дали финансирането ще бъде спряно“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка