Тръмп заплаши Иран: Ще платят висока цена за атаката над посолството ни в Багдад

Президентът Доналд Тръмп заяви, че Иран ще плати висока цена след нападението на посолството на САЩ в Багдад от хиляди проирански иракчани, предаде БТА.

"Иран ще бъде държан изцяло отговорен за загубата на животи или нанесени на наши обекти щети", написа в туитър американският президент.

"Те ще платят ВИСОКА ЦЕНА! Това не е предупреждение, а заплаха. Честита Нова година!", добави Тръмп, който благодари на иракските власти за "бързата им реакция".

В отговор Техеран призова швейцарския шарже д'афер, за да протестира срещу "войнолюбивите изявления" на САЩ. Швейцария представлява интересите на САЩ в Иран поради липсата на дипломатически отношения между Вашингтон и Техеран.

Швейцарският дипломат е бил призован след "войнолюбивите изявления на американски представители, които са в нарушение на Устава на ООН", заяви иранското външно министерство.

Иранският върховен водач аятолах Али Хаменей осъди САЩ след американските въздушни удари от неделя по проиранска милиция в Ирак.

"Иранският народ, правителството и аз енергично осъждаме враждебността на САЩ", написа аятолах Хаменей в Туитър. Това е първата му реакция на въздушните удари по бази на Бригадите на Хизбула в Западен Ирак.

Коментари

Задължително поле