Тръмп за противниците на Русия в екипа си: Това са глупави хора

Снимка: Архив

Американският президент Доналд Тръмп по време на телефонния си разговор с руския президент Владимир Путин през март е разкритикувал умствените способности на тези служители на американската администрация, които са го съветвали да не звъни на руския лидер. Това съобщава вестник „Ню Йорк Таймс“, пише БГНЕС.

„Това са глупави хора, не трябва да бъдат слушани“, е заявил Тръмп за хората, които са го съветвали да не провежда телефонния разговор, твърдят източниците на изданието. Стопанинът на Белия дом също така се е обявил за подобряване на отношенията между Русия и САЩ.

По-рано беше съобщено, че Тръмп е поздравил Путин с победата на президентските избори на 18 март. Пресслужбата на Кремъл информира, че разговорът се е състоял по инициатива на американската страна. Съобщено бе, че двамата президенти са обсъдили сътрудничеството между двете страни и актуалните международни въпроси. В Кремъл отбелязаха, че разговорът като цяло е бил конструктивен и делови, ориентиран към преодоляването на натрупалите се проблеми в руско-американските отношения.

Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се срещнат в Хелзинки на 16 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия