Тръмп: Камала Харис е радикална лява лунатичка (обзор)

Бившият президент Доналд Тръмп говори на предизборен митинг в Шарлът, Северна Каролина.

Щяла да унищожи страната, казва той

Отворила границата за нелегалните мигранти

Барак Обама не подкрепял издигането ѝ за президент

Камала Харис е радикална лява лунатичка и ще унищожи страната ни, ако стане президент - това каза кандидатът за държавен глава от Републиканската партия Доналд Тръмп за новата си съперничка от лагера на демократите, след като Джо Байдън се оттегли от надпреварата.

“Ако Камала Харис влезе, тя ще бъде най-радикалният, крайноляв екстремист, който някога е окупирал Белия дом, умножено по десет. Никога не е имало лунатик като нея в Белия дом, а сме имали някои доста лоши”, обясни Тръмп на събитие, проведено в Шарлот, Северна Каролина - един от решаващите щати за спечелването на президентските избори наесен.

Под бурните възгласи на публиката бившият президент определи вицепрезидентката Харис като “най-либералния и некомпетентен политик”, избиран някога в американската история.

“Камала отвори границите ни, което позволи на 20 милиона нелегални чужденци да нахлуят в страната ни от цял свят”, каза още републиканецът Тръмп. По неговите думи Харис трябва да носи отговорност за катастрофалните политики на Байдън, особено тези за миграцията.

Казвайки, че шефовете на демократите стоят зад решението на Байдън да се оттегли, Тръмп обвини Харис, че прикрива “психическата непригодност” на настоящия президент на САЩ.

“Тя иска аборти през осмия и деветия месец на бременността, до раждането и дори след раждането, това е направо екзекуция на бебетата”, каза още Тръмп, цитиран от АФП.

Митингът на Тръмп започна малко преди 81-годишният Байдън да се обърне към нацията от Овалния кабинет, за да обясни решението да не се кандидатира за втори мандат в Белия дом.

“Реших, че най-добрият начин да продължим напред е да предам щафетата на следващото поколение, защото това е най-добрият начин да обединим страната”, заяви държавният глава.

Байдън каза, че ще се фокусира върху оставащите шест месеца от президентския си мандат, да работи за намаляване разходите за работещите, за растеж на икономиката, да брани гражданските права, правото на гласуване и да се бори срещу политическия екстремизъм и насилието. “Ще продължим да събираме коалиция от горди страни, за да не позволим на Путин да превземе Украйна и да нанесе още щети. Ще поддържаме НАТО по-силна и по-обединена от когато и да било през нашата история”, обеща президентът. Той каза, че ще работи за слагане на край на войната в Газа и за връщане на израелските заложници, отвлечени от палестинската групировка “Хамас” в ивицата Газа.

Байдън призова американските избиратели да гласуват за Камала Харис, която по думите му е “опитна, силна и способна” и ще бъде добър лидер на САЩ. “Великото качество на Америка е, че тук крале и диктатори не управляват. Хората го правят. Историята е във вашите ръце. Властта е във вашите ръце”, каза още Байдън.

Междувременно в. “Ню Йорк Пост” пише, че бившият президент на САЩ Барак Обама не подкрепял издигането на Камала Харис за кандидат-президент на Демократическата партия. Причината е, че според него тя не можела да победи кандидата на републиканците Доналд Тръмп, разказват пред изданието осведомени източници, близки до семейство Байдън.

“Обама е много разстроен, защото знае, че Харис не може да спечели”, допълва събеседникът на вестника. Според него Обама не възлагал надежди на Харис, тъй като била некомпетентна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка