Тръмп: Китай се намира в масирана кампания на дезинформация

доналд тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че китайската кампания за дезинформация по отношение на коронавирусната пандемия "идва от върха“ на управлението. Той обвини азиатска държава, че се опитва да отклони вниманието от "болката и масовото избиване", за които страната е отговорна, започвайки "пропагандна атака" срещу САЩ и Европа.

"Говорителят говори глупаво от името на Китай, опитвайки се отчаяно да отклони вниманието от болката и масовата сеч, които тяхната страна разпространи по целия свят. Дезинформацията и пропагандната атака срещу САЩ и Европа е позор. Всичко идва от върха. Те биха могли лесно да спрат епидемията, но не го направиха!", написа Тръмп в Туитър и допълни: "Китай се намира в масирана кампания на дезинформация, защото отчаяно желае Джо Байдън да спечели американската президентска надпревара, за да могат да продължат да отмъкват от САЩ, както го правеха от десетилетия, докато не се появих аз".

Преди няколко дни американският президент отново критикува Китай, заявявайки, че сега той се чувства "различно" по отношение на търговската сделка, подписана между Вашингтон и Пекин през януари. Освен това Тръмп обвини азиатската държава, че прикрива важни подробности за епидемията от Covid-19, твърдейки, че разпространението на вируса е можело да бъде спряно при източника му, но Китай не е успял да го направи поради тяхната "некомпетентност".

Коментари

Задължително поле