Тръмп обмисля да постави "Мюсюлмански братя" в американския черен списък на терористичните организации

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля включването на "Мюсюлмански братя" в американския черен списък на терористичните организации, съобщи Белият дом, цитиран от Франс прес.

Поставянето на "Мюсюлмански братя" в черния списък ще позволи на САЩ да наложат санкции на всяко физическо лице или организация, които имат връзки с организацията.

Организацията, която в Египет е смятана за терористична, е "трън в очите" за режима на президента Абдел Фатах ас Сиси, откакто оглавените от него военни свалиха избрания президент ислямист Мохамед Морси от власт през 2013 г.

Тръмп разговаря с екипа си по националната сигурност и с ръководители от района, които споделят безпокойството му и сега тази възможност се проучва съгласно вътрешна процедура, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Новината се огласява три седмици след посещение на Ас Сиси във Вашингтон. По този случай Тръмп похвали "много добрата работа" на египетския си колега.

Египетски съд осъди днес седем души, сред които бизнесмен от "Мюсюлмански братя" и сина му, на 25 години затвор за "причиняване на вреда на националната икономика", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка