Тръмп обяви медиите за „елитарна група от болни хора“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължи войната си с медиите, като отправи остри нападки към тях, по време на голям митинг в град Финикс, щата Аризона.

„Честно казано, това са наистина много нечестни хора, те са лоши хора. Не вярвам, че те наистина харесват нашата страна“, заяви той, който описа медиите като „елитарна“ група от „болни хора“, пише The Washington Examiner.

Той отдели специално внимание на CNN за това, че са преекспонирали неговия отговор за насилието в Шарлътсвил, което предизвика публиката във Финикс да изкаже мнението си за новинарската мрежа с викове и скандирания. „CNN са толкова лоши и толкова жалки. И уволниха Джефри Лорд. Горкия Джефри. Предполагам, че той се е ядосал и е оказал по-голяма съпротива, отколкото трябва, а те са си казали, „по-добре да се отървем от него.“

Лорд, който е известен поддръжник на Тръмп, беше уволнен от CNN по-рано този месец, след като е направил нацистки поздрав, на шега, както по-късно разясни по време на разгорещен спор в Туитър.

Освен това, Тръмп е нападнал и репортер от ABC News, който президентът нарече „Малкия Джордж“, заради начина, по който отрази събитията в Шарлътсвил.

Много демонстранти се появиха пред мястото, където президентът говори и се наложи полицията да използва сълзотворен газ, за да ги разгони и да не допусне нови сблъсъци между леви и десни. Коментарите на Тръмп за насилието в Шарлътсвил, най-вече факта, че посочи и двете страни за виновни, предизвикаха вълна от критики срещу него.

Докато привържениците на Тръмп се точеха на опашката пред Конгресния център на Финикс, се появиха тълпи от демонстранти, които са анти-Тръмп. Те застанаха на другия тротоар и започнаха да викат и да размхват знамена и табелки с лозунги, като „Не на Тръмп, не на фашистките САЩ.“

Демонстраторите също така създадоха гигантско надуваемо чучело на Тръмп, облечено в бяла роба и носещо свастика.

След като американският президент се качи на трибуната, за да произнесе огнена реч, в която защити коментарите си за Шарлътсвил и нападна американските медии, полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка