Тръмп отмени санкции срещу Северна Корея часове след налагането им

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е наредил оттеглянето на обявените вчера от американското финансово министерство санкции свързани със Северна Корея.

"Днес бе обявено от Министерството на финансите на САЩ, че ще бъдат добавени допълнителни широкомащабни санкции към вече съществуващите срещу Северна Корея", написа Тръмп в туитър. "Разпоредил съм оттеглянето на тези допълнителни санкции!"

Не е ясно за кои санкции точно говори президентът, но в четвъртък САЩ добавиха към списъка две кирайски корабни компании, за които се твърди, че помагат на Пхенян да заобикаля санкциите, наложени му заради ядрената програма, коментира Reuters.

Според The New York Times решението на Доналд Тръмп е забележителен пример за разделението в екипа му и представлява потресаващ случай на намеса на Белия дом в значимо за националната сигурност решение, прието часове по-рано от собствената му администрация.

"Президентът харесва председателя Ким и не смята, че санкциите са необходими", коментира говорителят на Белия дом Сара Сандърс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка