Тръмп предложи "Боинг" да ребрандира модела си 737 MAX

Снимка: Архив

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предположи, че "Боинг" (Boeing) може да спаси модела си 737 MAX като го ребрандира с ново име, в допълнение към решаването на проблема, който предизвика двете неотдавнашни катастрофи с такъв самолет в Етиопия през март и в Индонезия през миналия октомври.

Тръмп написа в своя профил в туитър: "Това което знам за брандирането е може би нищо (но аз станах президент!), но ако бях на мястото на "Боинг", щях да оправя проблемите в самолетите 737 MAX и да добавя някои допълнителни страхотни възможности, като ребрандирането на този модел с ново име. Няма продукти, които пострадаха като този. Но отново, какво, по дяволите, разбирам аз?".

При катастрофата на самолет 737 MAX 8 в Етиопия загинаха всички 157 пътници на борда, причинявайки принудителното приземяване на този модел на "Боинг" по цял свят, включително и в САЩ. Последва и срив на акциите на "Боинг", тъй като самолетостроителният гигант се очаква да бъде изправени пред юридически искове от авиокомпаниите, ползващи този модел и от семействата на жертвите. Първото тримесечие на годината пък беше белязано и от рязък спад в доставките и търсенето на 737 MAX.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка