Тръмп разби на пух и прах основните опорки на либералите и медиите на статуквото за Украйна

Тръмп разби на пух и прах основните опорки на либералите и медиите на статуквото за Украйна. Години наред те обясняваха как той обслужва Путин, как ще предаде украинците, а ето - рамо до рамо със Зеленски двамата говорят в един тон за мир и за справедлива сделка за държавата. Тръмп многократно посочва, че това е една красива държава и трябва да се спре нейното разрушение.

Същевременно това разобличи една истина, която някои от нас знаят отдавна - глобалната "демократична общност" не я интересува и никога не я е интересувала Украйна. Логиката гласи, че ако те наистина милеят за украинците и искат да оцелеят тази война, би трябвало да са доволни, че Зеленски предприема мерки да има максимална подкрепа от САЩ и при смяна на властта. Че Тръмп предприе стъпки да увери украинците, че все още ще е на тяхна страна да има справедлива сделка за мир. 

Обаче това не се случи - глобалният умнокрасивитет колективно изпищя и почна да сипва огън и жупел по Тръмп. Как смеел да говори за сделки, как се намесвал...

Защо ли? Ами, защото левите, прогресивни сили разкриват истинската си същност - тях ги интересува САМО властта.

Украйна е просто една тема, от която се възползват за да я спечелят. Както неоконите преди тях, докато могат да осигурят печалба на корпорациите, ще я ползват, когато секне паричния поток - ще ги изоставят на секундата.

Техните симпатизанти правят същото, само че печелят някакво морално задоволство, а не пари - те се гневят, че Тръмп им се намесва в територията, защото сега не могат да се правят на морални и велики с праведната си позиция. 

Пък това е добра новина за Украйна и за целия западен свят. Щом Тръмп иска да постигне справедлива сделка за мир, твърде вероятно е да видим справедлива сделка за мир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари