Тръмп шоу “Импичмънт”

Президентът се изгаври с демократите

Всяко действие на опозицията води до втори мандат

Когато Тръмп на 30 октомври тази година публикува колаж в своя twitter, в който той окачва медал на кучето, учатсвало в операцията за ликвидиране на водача на „Ислямска държава“ - Абу Бакр ал-Багдади. Надписът беше категоричен - „American hero“ („Американски герой“, б. а.). Нещо ми прещрака в главата и ми стана ясно! Тръмп пародира администрацията на Обама.

Просто погледнете фотографията, на която екипът на Обама наблюдава убийството на Бин Ладен и я сравнете със фотографията, където екипът на Тръмп наблюдава унищожаването на ал-Багдади!

По нататък. Самото ликвидиране. Мътно видео, смесено с анимацията по унищожаването на Бин Ладен и мътно видео, подобно на компютърна игра за ликвидирането на Багдади.

Какво ще направи Тръмп с останките на ал-Багдади? Правилно, точно същото, което направи и Обама ще хвърли в морето останките на акулите.

Връщане към награждаването на кучето. Тръмп в подигравките си с екипа на Обама отива още по далеч. В същия ден, когато виртуално награждава овчарката, той наистина дава Медала на честта на сержанта от армията на САЩ - Матю Уилямс за подвига му в Афганистан по време на операцията „Трайна свобода“, извършена преди 10 години, по времето на президента Обама в Белия дом.

С други думи, Тръмп направи това, което Обама не направи с екипа на демократите.

И Тръмп прави всичко това преди да се гласува резолюцията, която, ако бъде одобрена, ще послужи като официално оправдание за разследването на евентуален импийчмънт на президента Доналд Тръмп, заради телефония разговор с украинския президент Зеленски (когото Тръмп наскоро „случайно“ нарече „новия президент на Русия“).

Човек остава с впечатлението, че самият Тръмп инициира всички вълнения около импийчмънта, знаейки, че дори когато и да бъде обявен, тази процедура ще му помогне да стане американски президент за втори път.

(Превод Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле