Турция: Осъждаме категорично днешното нападение в Утрехт, независимо от това кой е извършителят

Снимка: Архив

Турция решително осъжда нападението в холандския град Утрехт и изразява солидарността си с народа на Холандия. Това се казва в официалното изявление на турското Министерство на външните работи, предаде БТВ.

До момента се съобщава за трима загинали и петима ранени в резултат на стрелбата в трамвай. По-късно холандската полиция задържа заподозрения Гьокмен Таниш, след като разпространи снимката му. Той е на 37 години и е от турски произход.

„Ние осъждаме категорично днешното нападение в Утрехт, независимо от това кой е извършителят и какви са неговите мотиви. Изказваме съболезнования на роднините на загиналите и ранените в резултат на тази подла атака, желаейки скорошно възстановяване на ранените. Солидарни сме с правителството и народа на Холандия против това нападение”, се казва още в заявлението.

По непотвърдени данни в миналото Таниш е пътувал до Чечня, след което е бил арестуван по подозрения във връзки с групировката "Ислямска държава". Полицията отбеляза, че e възможно той да е стрелял срещу свой роднина по "семейни причини" и след това да е прострелял други хора, които се опитали да помогнат.

Коментари

Задължително поле