Холандската полиция е задържала заподозрения за стрелбата в Утрехт

Снимка: Twitter

Холандската полиция задържа заподозрения за стрелбата в Утрехт, при която бяха убити трима души, а девет бяха ранени, съобщи агенция "Ройтерс".

От прокуратурата в Холандия потвърдиха, че заподозреният е стар познайник на полицията. От там допълниха, че мотивите за нападението не са все още ясни, като може да става дума за семейна вражда.

По-рано днес полицията в Утрехт разпространи снимка на заподозрения за стрелбата. Според информация от властите мъжът се казва Гьокман Танис, който е на 37 години и е роден в Турция.

Припомняме, че първото нападение беше извършено в 11.45 часа българско време. Стрелецът откри безразборен огън в трамвай. Това стана в района на оживен площад в западната част на Утрехт. Движението на трамваи и влакове беше спряно, а местните жители бяха призовани да не напускат домовете си. Подробностите все още се изясняват.

Холандските власти засилиха мерките за сигурност на ключови сгради и летища в страната. Премиерът Марк Рюте свика кризисна среща на правителството. Заради стрелбата в Утрехт Германия засили проверките по границата си с Холандия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа