На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Турция подготвя съдебни реформи, с които да стане член на ЕС

Снимка: Архив

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган представи пакет от съдебни реформи, който показва желанието на страната за пълноправно членство в Европейския съюз, съобщава вестник Hurriyet.

„Този документ за стратегията за съдебна реформа може да се разглежда като начало на последващи такива“, подчерта Ердоган на специално заседание в Анкара. „Едно от основните постижения на Турция в процеса на присъединяване към ЕС е способността за системно осъществяване на реформите. Провеждаме ги не защото ЕС иска, а защото нашата нация се нуждае от тях“, обясни Ердоган.

„Въпреки че съюзът не спазва обещанията си по отношение на кандидатурата на Анкара за членство, страната все пак потвърждава ангажимента си към ЕС“, отбеляза турският президент.

„Подготвихме документа за стратегията за реформа на правосъдието в рамките на засилване на независимостта и безпристрастността на правосъдието и улесняването му. Искаме да защитим правото на справедлив процес по-ефективно през следващия период. Нашият приоритет е да създадем опростени процеси в съдебната система и да въведем в превантивни и защитни правни практики“, каза Ердоган. Той добави, че правителството „предприема мерки за разумно използване на мерките за задържане“.

Реформата ще проправи пътя за изпълнение на наказания за деца, възрастни и болни хора, които не са извършили насилие. За тях се предвижда да изтърпяват наказанието си вкъщи при електронно наблюдение.

Съгласно стратегията, ще бъде изготвен нов план за действие в областта на правата на човека. За първи път ще бъде създадена институция на заместник-съдии и заместник-прокурори. Ще бъдат създадени и специални съдилища в области като околната среда, строителството и енергетиката. Изискването за встъпване в длъжност е юридическа правоспособност. Периодът на обучение в Юридическите факултети се увеличава до пет години, а квотите за прием по специалността в университетите се намаляват.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. няма как туркия да стане член на ЕС!От к.у.ч.е к.у.р.б.а.н не става!!!И от мюсюлманин човек не става!

  2. Другари, някой ат вас може ли да ми услужи с 10 лв назаем ?

  3. Никой няма интерес миризливите фесове да станат европейски членове.Това е противоестествено.Няма как държава от Азия с ориенталски манталитет,с антидемократични порядки,с постоянно нарушаване на човешките права,с незачитане достойнството на жената,с висока криминална престъпност,преследване на кюрдското мнозинство,липса на каквато и да е свобода за журналистите-да стане европейска членка!От средновековието до днес турция си остава мангалска държава,без никакви креативни промени.Там живот няма!!!

  4. Един голям надървен за всички турци от мене!Ще видят те Европата през доста изкривен макарон.по-точно като ми посвирят на кавала,който аз ще им подам-топъл,надървен,огромен.Те-турците си падат по аналния секс.Точно такъв ще им предложа

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.