Турчинът, убил двама мотористи край Драгоман, се издирва в цяла Европа

За турският гражданин Фарук Бекташ, който прегази и уби на място семейство мотористи – Бойко и Таня Бойкови, край Драгоман, е изготвена Европейска заповед за задържане. Това съобщиха от Софийската окръжна прокуратура.

Окръжната прокуратура е изпратила до съдебните органи на Република Турция молба за правна помощ за екстрадиция на турския гражданин Фарук Бекташ в България. Прокуратурата разпореди издаване на заповед за международно издирване на обвиняемия. Държавното обвинение използва всички инструменти на международната правна помощ за издирване на лицето.

Бекташ прегази мотористите на 24 юли. Няколко дни по-късно Софийският окръжен съд реши да го остави под домашен арест. Пред съда защитата на турския гражданин, който живее в Германия, представи договор за жилище в кв. „Враждебна”, сключен на 27 юли.

На 4 август полицията в София обяви, че Фарук Бекташ не се намира на посочения адрес, а на 5 август той беше обявен за национално издирване. Това предизвика протести на мотористи пред Съдебната палата в София и пред турското посолство. Мотористите поискаха окръжната съдийка, която наложи мярката домашен арест, да подаде оставка.

 

Коментари

Задължително поле