Търговците с горива на едро и бензиностанциите с по-ниски прагове за собствен капитал

По-ниски прагове на търговците с горива на едро и бензиностанциите гласуваха на второ четене народните представители в пленарна зала.

Капиталът, който търговците на едро трябва да докажат, от 3 млн. лв. се намалява на 1 млн. лв. А капиталът на бензиностанциите и газстанциите се намалява цели десет пъти от 200 до 20 хиляди лв.

"Всеки, който може да докаже, че има имущество, може срещу 300 лв. всяка банка да даде обезпечение и да търгува на една, две, сто колонки, без ограничения", каза Емил Димитров- Ревизоро и допълни, че за превозвачите на горива няма никакви нови изисквания.

В закона е описано, че при регистрацията на търговци, които извършват икономически дейности, свързани с нефт и нефтени продукти, е нужно да се предоставят обезпечения. За търговците с горива на едро и за съхранение на горива размерът на обезпечението остава 500 хил. лв., за бензиностанциите остава сума от 20 хил. лв. за всеки обект за търговия на дребно, но отпада текстът за не повече от 500 хил. лв. За търговците, които оперират с пълнене на бутилки с втечнени газове LPG остава сумата от 20 хил. лв., а за дистрибуция 100 хил. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика