Търновци се включиха в похода по стъпките на Ботев

С подкрепата на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов две групи с повече от 70 великотърновски младежи участват в 71-ия Национален поход „По стъпките на Ботевата чета“, който започна в събота от дунавския бряг при Козлодуй.

Наред с организираните средношколци, 120-километровия маршрут на безсмъртието до връх Околчица ще извърви и най-възрастният индивидуален участник – 75-годишен мъж от старата столица. Близо 900 ботеви поклонници от цялата страна участват тази година в похода, приключващ точно на 2 юни.

Великотърновският отбор на туристическо дружество „Незабравка“ вече е завоювал и първото си отличие по време на съревнованията, съпътстващи най-масовата родолюбива инициатива. В центъра на град Козлодуй момичета и момчета от старата столица са се впуснали в надиграване с български хора. Младите боляри безапелационно са спечелили първото място, съобщи Снежанка Димитрова, ръководител на по-голямата великотърновска група.

За трети пореден път председателят на ПГ на ГЕРБ, избран от Великотърновския район Цветан Цветанов подкрепя финансово младежите, организирани от ТД „Незабравка“, които се включват в патриотичното начинание. Тази година и втора по-малка група участва в Националния поход с неговата помощ.

Коментари

Задължително поле