Търсят сенчеста армия в Бундесвера

Мистериозният Ханибал е начело на десни екстремисти

Германски войници са се обединили в сенчеста армия, твърдят местни медии, макар че министерството на отбраната опровергава тази информация, писа швейцарският в. “Нойе цюрхер цайтунг”. Въпреки това федералната прокуратура възнамерява подробно да изучи този въпрос.

Смята се, че ръководител на мрежата, с която са се заели следователи от полицията, е военнослужещ с псевдонима “Ханибал”. Той и съратниците му се готвели за Деня Х, в който трябвало да организират въоръжен бунт. Денят Х е кодово название за крах на държавния строй - мощен терористичен атентат или атака на руската армия. Имало и списък на хора, които трябвало да бъдат екзекутирани в този ден. Основен мотив на мрежата била омраза към левите сили и мигрантите, тъй като в списъка имали имена на леви политици и активисти. За Деня Х Ханибал и съмишлениците му уж подготвили складове с оръжие, гориво и храни.

“В момента нямаме информации за съществуване на екстремистка мрежа в Бундесвера”, заявиха от министерството на отбраната. “Зеленият” депутат Константин фон Ноц обаче смята медийните съобщения за достоверни.

Коментари

Задължително поле