Търсят стопани на плажовете „Каварна“ и „Робинзон“

Нови стопани на плажовете „Каварна“ в едноименната община и на ивицата „Робинзон“ в близост до Свети Влас, община Несебър търси кабинетът. Взето е решение за откриване на концесионни процедури, съобщиха от Министерски съвет.

Срокът и на двата договора ще е 15 години вместо традиционния срок за подобни контракти от 20 години. Периодът на стопанисване е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж, обясняват от кабинета.

Всяка година от действието на договора новият стопанин на „Робинзон“ ще плаща минимум е 64 621 лева ДДС на държавата. Минималното концесионно възнаграждения за „Каварна“ е 45 813 лева на година без ДДС.

Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по Закона за устройство на черноморското крайбрежие - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Коментари

Задължително поле