Президентът Радев: Преодоляването на растящите неравенства е фундаментален проблем за обществото ни

Хора от САЩ и Унгария купуват имоти край морето Взимат втори дом на кредит

РЗИ: Качеството на водата в жилищен блок в Перник е влошено заради остаряла вътрешна водопроводна система

В Европа инвестират в домове за хора над 80 г. Германия и Франция са най-привлекателни

Оставиха за постоянно в ареста Данчо Катаджията

Нови стипендии за БГ студенти във Великобритания Университети със стратегии за привличане на кандидати след Брекзит

През 2020 г. имотите остават атрактивни

Катастрофа между бус и тир на магистрала „Струма“, двама пострадали

Касовите апарати без връзка с НАП до 72 ч.

Борисов: Прокуратурата не е място, където да се решават политически препирни (ВИДЕО)

Задължително ли е медицинско, преди да започнем работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 февруари 2020

Париж вещае кръв за сделка с Лондон

Борисов: 58 милиарда лева е износът на България през 2019 г. (ВИДЕО) Премиерът и президентът си стискаха ръцете на отбелязването на 30-годишнината от учредяването на КНСБ

Жилищата в София са най-достъпни от 10 години Най-често дават 90 хил. евро за нов дом

Търсят стопани на плажове в Черноморец и Равда

Концесията на “Златна рибка” беше прекратена заради системни нарушения на стопанина на плажа.

Прекратиха концесиите на Златна рибка и Караагач

Стопани на морските плажове “Черноморец-юг” в община Созопол и на “Равда-централен” в община Несебър търси кабинетът. Концесионерите ще бъдат избрани по реда на Закона за черноморското крайбрежие и ще се грижат за плажните ивици през следващите 20 години, беше решено на заседанието на Министерски съвет.

Всяка година държавата ще получава минимум 114 912 лв. без ДДС за отдаването на плажа в Черноморец и още 8071 лв. за ивицата в Равда. Новите стопани ще трябва да осигурят спасители, медицинско и здравно обслужване, почистване на плажовете и услуги от обществен интерес като отдаване под наем на чадъри и шезлонги.

На заседанието на Министерски съвет е взето и решение за прекратяване на две плажни концесии. Договорът за стопанисване на ивицата “Лозенец-Караагач” в община Царево ще бъде прекратен по предложение на концесионера. Причината е, че през по-голяма част от летния сезон ивицата е безлюдна. Освен това стопанинът не предоставя плажни и водноатракционни услуги. Липсата на достатъчно приходи от плажа правят неефективно стопанисването му и туристическото му използване, се казва в съобщение на МС.

Със съвсем други доводи ще бъде прекратен концесионния договор със стопанина на плажа “Златна рибка” край Созопол. Това се случва заради системни нарушения по договора от страна на концесионера “АМИ ГРУП Р” ЕООД. При извършените през 2017 г., 2018 г. и 2019 г. проверки са установени множество повтарящи се нарушения – по-малко от изискуемите спасителни постове, частичен отказ за осигуряване през целия ден на задължителното здравно и медицинско обслужване, по-малка от минималната изискуема площ на зоната за свободно разполагане на плажни принадлежности и други, съобщиха от МС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.