Търсят стопани на плажове в Черноморец и Равда

Концесията на “Златна рибка” беше прекратена заради системни нарушения на стопанина на плажа.

Прекратиха концесиите на Златна рибка и Караагач

Стопани на морските плажове “Черноморец-юг” в община Созопол и на “Равда-централен” в община Несебър търси кабинетът. Концесионерите ще бъдат избрани по реда на Закона за черноморското крайбрежие и ще се грижат за плажните ивици през следващите 20 години, беше решено на заседанието на Министерски съвет.

Всяка година държавата ще получава минимум 114 912 лв. без ДДС за отдаването на плажа в Черноморец и още 8071 лв. за ивицата в Равда. Новите стопани ще трябва да осигурят спасители, медицинско и здравно обслужване, почистване на плажовете и услуги от обществен интерес като отдаване под наем на чадъри и шезлонги.

На заседанието на Министерски съвет е взето и решение за прекратяване на две плажни концесии. Договорът за стопанисване на ивицата “Лозенец-Караагач” в община Царево ще бъде прекратен по предложение на концесионера. Причината е, че през по-голяма част от летния сезон ивицата е безлюдна. Освен това стопанинът не предоставя плажни и водноатракционни услуги. Липсата на достатъчно приходи от плажа правят неефективно стопанисването му и туристическото му използване, се казва в съобщение на МС.

Със съвсем други доводи ще бъде прекратен концесионния договор със стопанина на плажа “Златна рибка” край Созопол. Това се случва заради системни нарушения по договора от страна на концесионера “АМИ ГРУП Р” ЕООД. При извършените през 2017 г., 2018 г. и 2019 г. проверки са установени множество повтарящи се нарушения - по-малко от изискуемите спасителни постове, частичен отказ за осигуряване през целия ден на задължителното здравно и медицинско обслужване, по-малка от минималната изискуема площ на зоната за свободно разполагане на плажни принадлежности и други, съобщиха от МС.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес