Уайлдър – Фюри ще се бият за $65 млн.

Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри отново ще се изправят един срещу друг в бой за 65 милиона долара. Лагерите на двамата асове в тежката категория на профибокса вече почти са договорили всички условия за реванша след равния мач в Лос Анджелис миналата година. Тогава американецът запази титлата на Световния боксов съвет (WBC) след спорно съдийско решение, тъй като Фюри беше спечелил значително повече рундове според повечето специалисти и фенове. За сметка на това Бронзовия бомбардировач два пъти свали Краля на циганите в нокдаун и имаше претенции, че реферът на ринга е дал твърде много време на претендента да се изправи.

„Често ме питат какво си мислех тогава – заяви британецът. - Истината е, че не си мислех нищо. Все пак в онзи момент бях много близо до мозъчно увреждане. Но аз винаги ставам отново.“

Арената на втория сблъсък ще е „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк, а датата е 18 май. Очаква се мачът да бъде потвърден в близките дни. Така в рамките на две седмици в една и съща зала ще бъдат решени всички титли в тежка категория, тъй като на 1 юни носителят на останалите четири пояса Антъни Джошуа (Великобритания) ще се бие с местния любимец Джарел Милър. Уайлдър – Фюри обаче със сигурност ще е по-скъпият от двата мача. Според информациите 60% от хонорара са за шампиона, а за Тайсън ще останат около 25 милиона долара. Това все пак е значително повече от деветте милиона, които получи за първия мач и впоследствие дари за благотворителност. Тогава той заяви, че се е трогнал при вида на многобройните бездомници в Лос Анджелис.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт