Убитият доцент в Пловдив е бил изнасилен, пребит и ограбен

Доц. д-р Стефан Нейков

Окръжният съд остави в ареста с най-тежката мярка "Задържане под стража" Илия Стоичков

По време на делото за мярката на обвиняемия Илия Стоичков стана ясно, че бившият преподавател доцент Стефан Нейков е бил жестоко пребит и изтезаван сексуално, съобщи trafficnews.bg. Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор. "Убиецът е вкарал бухалката в него" описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев.

Той поиска постоянна мярка задържане под стража. Освен, че е пребит до смърт, трупът на Нейков е бил и ограбен. Стоичков е откъснал от врата му златен синджир, който е оставил в заложна къща в Стамболийски.

Защитата на Стоичков - Георги Каменаров смята, че мярката "задържане под стража" е прекалено тежка и настоява той да бъде освободен под гаранция. "Илия не е осъждан, има едно дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация. Той не е имал никакво намерение да убива преподавателя. Бил е афектиран. Възниква въпросът какво друго престъпление може да извърши обвиняемият. Считам, че не е налице опасност да извърши друго престъпление" заяви адвокатът. Той поиска домашен арест или парична гаранция. "Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си. Иска да работи, цял живот работил" пледира защитникът.

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста с най-тежката мярка "Задържане под стража" Илия Стоичков, на 42 години. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил доц. Стефан Нейков /на 70 г/.

По данни на разследването Иванка и убитият са имали връзка през 2005 година, но тя прекъснала обучението си. Сега поискала да поднови следването си и се свързала с Нейков, за да й помогне, а той, според показанията на задържания, започнал да я изнудва за секс. Илия Стоичков твърди, че не искал да убива жертвата, а само да я сплаши. След побоя съпрузите транспортирали пребития до района на Военна болница, където е намерен от полицията.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право