Уведомяват полицията за вдигнат неправилно спрян автомобил в Търново

Внедряват нов софтуер, който ще показва свободните места за паркиране в болярския град

Служители от Общинското предприятие "Организация на движението, паркинги и гаражи" задължително уведомява дежурния в Районното полицейско управление, когато "паякът" вдига неправилно спрян автомобил.

"Много шофьори като видят, че колата им я няма, мислят, че е открадната и веднага отиват в полицията. Затова сме създали ред, щом се появи разтревожен шофьор да го ориентират, че возилото му е на наказателен паркинг", обясни пред "Труд" управителят на общинското предприятие Иван Ламбов.

Той допълни, че в момента в старата столица се внедрява нов софтуер, който ще е в услуга на шофьорите. Приложението ще помага като ще показва в коя зона има свободни места за паркиране.

"В момента ако е сложена скоба на даден автомобил заради това, че водачът не е пуснал навреме sms, системата така е настроена, че той не може да изпрати съобщение за паркиране и получава известие, че колата му е заскобена. Наложи се да направим това нововъведение, защото има хора, които се опитват да хитруват. Като видят, че колата им е блокирана, пускат есемес и смятат, че така ще избегнат глобата", разясни Иван Ламбов.

Коментари

Задължително поле