Увеличават мерките за сигурност за церемонията по встъпването в длъжност на Байдън в САЩ, има заплахи за нов щурм

Американските власти решиха да започнат от утре, с шест дни по-рано от предвиденото, засилването на мерките за сигурност във връзка с церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън на 20 януари, съобщава Ройтерс.

В изявление, оповестено вчера, изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност Чад Улф посочва, че в "светлината на събитията от миналата седмица и променящата се ситуация в областта на сигурността в навечерието на инаугурацията", той инструктирал Сикрет сървис да започне да засилва мерките за сигурност на 13 януари, вместо на 19 януари.

Пентагонът обяви вчера, че е разрешил разполагането на 15 хиляди войници от Националната гвардия във Вашингтон за церемонията по встъпване в длъжност на Байдън, за да бъде избегнато ново насилие след щурма на Капитолия миналата седмица.

През последните дни ФБР получи информация и за група, призоваваща за „щурм“ срещу държавни, местни и федерални съдилища и административни сгради, в случай че президентът Доналд Тръмп бъде отстранен от длъжност преди края на мандата си.

Коментари

Задължително поле