На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Увеличават се дарителите в полза на болници и социални заведения в Стара Загора

Все повече стават фирмите и физическите лица от Стара Загора, които заявяват желание за дарения на средства за закупуване на материали и консумативи в полза на болниците и социалните заведения в града. Всеки, който желае да дари стоки и храни – маски, защитни облекла, хляб, брашно и други, трябва да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614 652 или 0884 797 965, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Община Стара Загора обявява следната дарителска сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми, които ще бъдат използвани единствено за подпомагане на болниците, социалните заведения и възрастните хора.

УниКредит Булбанк АД

IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;

КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00

Основание за плащане: Дарение – коронавирус

Многобройни са организациите, фирмите и гражданите от Стара Загора, които правят дарения в усложнената обстановка на извънредно положение.

Подпомогнати с 300 предпазни престилки ще бъдат работещите в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Комплексен онкологичен център Стара Загора и Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания. Дарението е по инициатива на доц. д-р Димитър Джелебов.

За нуждите на Дома за стари хора в село Лясковец ще бъде направено дарение от 150 килограма пресни зеленчуци, предоставени от собственика на верига ресторанти „Сръбска скара при Владо”, Владица Тодорович.

За всички социални домове в общината старозагорската фирма „Шидеров” е предоставила над 2000 пакета суровина за приготвяне на десерт – нишесте с аромат на ванилия.

Дом за възрастни хора с физически увреждания – Стара Загора също ще получи дарение в размер на 30 кг риба от Спортен клуб по риболов – Стара Загора, с председател Валентин Тотев.

Съюзът на българските учители (СБУ) към КНСБ ще преведе по банковата сметка на Община Стара Загора сумата от 1000 лева, която да бъде използвана при създалата се ситуация.

В знак на съпричастност, госпожа Николина Йорданова Влайкова дарява 2000 бр. ръкавици и 300 предпазни маски на Общинския щаб за превенция на разпространението на COVID-19 в Стара Загора. Защитните средства ще бъдат разпределени по целесъобразност за най-нуждаещите се звена.

Предпазни маски за многократна употреба, които са предназначени за възрастни хора, дари и старозагорският бутик „Mon Sher“.

Като помощ на жителите на община Стара Загора и в подкрепа на инициативата на Пекарна „Петраки“ за даряване на хляб на най-нуждаещите се граждани, фирма „Мелко Сливен“ ще дари брашно за производство на допълнително количество хляб за нуждите на потребителите на Диетичния стол.

Във връзка с усложнената обстановка, усилията по ограничаване на заразените и необходимостта от лекуване на тежко засегнатите от COVID-19, Петролна компания „ЗАРА“ организира и изпълни доставка на техника и консумативи за УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора. „Осигурихме нови аспираторни апарати и монитори за следене състоянието на пациента, консумативи за тях, както и лични предпазни средства за медицинския персонал. Направихме го от сърце, безусловно, но с ясното съзнание, че това далеч не е достатъчно – трябва още! Обръщаме се към всички вас, с пожелание и надежда никой от нас да няма нужда от осигурената техника, но с молба да отдели възможното и да помогне за осигуряване на още от необходимата апаратура и консумативи. За тази цел организираме дарителска кампания #ЗАДОБРОТО СТАРА ЗАГОРА (в рамките на кампания #ЗАДОБРОТО срещу COVID-19 в България с помощта на фондация Bcause.BG), директно насочена към доставка на оборудване и консумативи за УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, клиника по анестезиология и интензивно лечение – Доцент Георги Арабаджиев, както и други болнични заведения, определени за борба с COVID-19 в Стара Загора. С призив към всички, които имат възможност и добро сърце, да помогнат! Здраве и успех на работещите лекари и медицински персонал! Дареното днес ще остане и утре!“ – съобщава на сайта си Петролна компания „ЗАРА“.

Общинският оперативен щаб изказва благодарност на всички дарители за съпричастността в този труден за всички момент.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.