Уволниха един от шефовете на ИАРА

Общинският съветник от ГЕРБ в Бургас Николай Иванов, който две години и половина беше началник на отдел “Черно море” в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, е бил изненадващо отстранен от поста си.

“Прочетох набързо, че не съм отговарял на изискванията, но отказах да я подпиша. Подал съм молба да ми изпратят копие от заповедта, чакам я, затова не знам още в пълнота мотивите. Не сме имали конфликти, нито пък съм бил уличен в грешка”, каза Николай Иванов.

Той смята да се възползва от двуседмичния срок за завеждане на дело срещу това уволнение. Иванов обясни, че няма проблеми с рибарите и бранша в област Бургас.

Негови колеги коментираха, че ходът на новия директор Галин Николов е изненадващ, защото лично той е заставал на страната на Иванов по служебни въпроси, двамата са отстоявали една позиция по време на протестите на рибарите.

Освен него през последните дни са отстранени още трима служители на ИАРА. Новият директор Галин Николов встъпи в длъжност преди 20 дни. Той беше назначен на мястото на Валентин Вълков, като преди това е бил негов заместник.

Коментари

Задължително поле