Уволниха полицая от инцидента с Радев-баща

Катаджията нарушил инструкции и „уронил престижа на МВР”

Предимството е било на триколката

Катаджията от Харманли, съставил протокола за катастрофата с бащата на президента Румен Радев, е уволнен дисциплинарно от МВР. Очаква се по-леки наказания да бъдат наложени на още 4-ма по-висшестоящи служители от местното РПУ, съобщиха от полицията в Хасково.

Младшият автоконтрольорът Митко Станков и шефовете му бяха проверявани от Инспектората на МВР. Мотивът за уволнението е “Уронване на престижа на МВР”, а нарушенията му – че не е изпълнил нормативни изисквания, които се отнасят до обработването на такива случаи. Станков може да обжалва в съда.

Инцидентът стана на 17 август, но за него се разбра 8 дни по-късно от публикации в социалните мрежи. На кръгово кръстовище в Харманли се удрят триколка, управлявана от инвалида Стефчо Тодоров и “Мерцедес”, каран от Георги Радев, бащата на президента Румен Радев. Според протокола, съставен от Митко Станков, вината е на инвалида, който е ударил леката кола, като се приема, че и двете са били в кръстовището.

Ситуацията е заснета с охранителна камера и от записа можело да се види последователността за навлизане в кръговото и че предимство е трябвало да осигури шофьорът на лекия автомобил.

Случаят в Харманли стана една от причините за оставката на вътрешния министър Валентин Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право