Ужас! След смъртта мозъкът знае че сме мъртви! 

Наличие на мозъчна активност след смъртта е установил екип учени от Нюйоркския университет.

След смъртта мозъкът осъзнава, че сме умрели, разкрива ужасяващо изследване на Медицински център Лангон на университета в Ню Йорк. Екипът с ръководител д-р Сам Парния твърди, че имаме душа и животът след смъртта съществува. За известно време оставаме затворници в мъртвото си тяло - това показва наличието на мозъчни вълни след смъртта. Точно като във филма "Линия на смъртта" (Flatliners) на режисьора Нилс Арден Оплев, учените доказват, че човешкото съзнание продължава да работи, след като човек си отиде от този свят. 

Екипът на д-р Сам Парния използват по-безопасен метод от героите на хоръра, които се вкарват в клинична смърт, за да разберат какво става, след като човек умре. Те са изследвали хора, които са били върнати към живота след сърдечен арест. Анкетираните разказват подробности за лекарския екип и техните действия и разговори.

Имат визуални спомени, които няма как да са получили, докато лежат мъртви, при това със затворени очи, подчертава д-р Парния, който изследва стотици пациенти в Европа и САЩ. Разказите им са сверени с медицинските екипи, които са били с тях по времето на смъртта, тоест, когато сърцето спре да бие и повече не снабдява мозъка с кръв, умът спира да функционира и повече не може да поддържа тялото живо. Правата линия на монитора означава, че церебралния кортекс или мозъчната кора, която координира висшата нервна дейност и отговаря за мисленето, вече не функционира. През март канадски медици установиха, че мъж в реанимацията има мозъчни вълни, подобни на тези по време на сън, в продължение на 10 минути, след като е обявен за мъртъв.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука