Украински дронове атакуваха рафинерия, военно летище и подстанция в Русия

Украински безпилотни летателни апарати са атакували руски петролна рафинерия, военно летище и електрическа подстанция при съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна и Главното управление за разузнаване, съобщи за Ройтерс източник от службите.

Aтаките са засегнали летището в Ахтубинск в южната част на Астраханска област в Русия, петролна рафинерия в района на Волгоград и подстанция в Ростовска област.

Губернаторът на Астрахан Игор Бабушкин каза, че Украйна е предприела "масиран опит за атака на цели с дронове" в северната част на региона, като добави, че атаката е била "успешно отблъсната".

Украинските въоръжени сили са ударили подстанция на маслозавода в Суджа и е избухнал пожар,  съобщи губернаторът на Курска област Андрей Смирнов. По думите му за атаката е използван дрон. Смирнов твърди, че служителите на компанията не са пострадали.

Подстанцията на маслозавода в Суджа

Преди това, през нощта, дронове атакуваха електрическа подстанция във Фролово, Волгоградска област. Областният управител Андрей Бочаров съобщи за „бързото ликвидиране“ на пожара. 

По същото време беше атакувана подстанция в Родионово-Несветайски район на Ростовска област. Губернаторът Василий Голубев съобщи , че са се запалили два трансформатора. 

Министерството на отбраната в Москва съобщи във вторник, че системите за ПВО да унищожили 38 украински дрона през нощта в райони близо до границата. 

„Дежурните системи за противовъздушна отбрана унищожиха и прехванаха три БПЛА над Белгородска област, седем БПЛА над Курска област, два БПЛА над Воронежска област, 21 БПЛА над Ростовска област и пет БПЛА над Астраханска област“, ​​каза министерството в публикация в Telegram.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа