Украинци - гратис на бензиностанциите

Все по-често се виждат украински автомобили в Бургаско.

Брокерите не ги искат за наематели

Местните са вдигнали ръце

Служителите по бензиностанциите в Бургаско вече са предупредени да внимават с украинците, защото зареждали и бягали. Продавачи и търговци също се оплакват, че поръчват храна или искат да им бъде извършена услуга като ремонт на кола, но след това казват, че няма да платят, защото са бежанци. Това показа проучване на “Труд” в региона.

Усилено се говори, че историята с украинските бежанци има и втори план. Според хората по морето, където основно те се установяват, бягат от войната само богатите. Със супер скъпи коли, поръчващи си в ресторантите стекове и глезотии, не спазващи правилата за движение и не уважаващи българите. Откъде са тези пари за толкова висок стандарт, за толкова скъпи коли? Дали тези богаташи, които виждаме да кръстосват имат легален бизнес, питат се хората.

"Карахме по пътя за Истанбул, в колата бяхме с дъщеря ми, когато изпреварихме супер скъп украински джип. Явно бяха цял кортеж, защото изведнъж отдясно и то, започнаха да ни изпреварват няколко джипа като този. Бяха пълни с млади мъже и се учудихме, че не са останали да воюват”. Това разказа бургазлийка, а случката е отпреди няколко дни.

Местните разказват истории за това как занесли дрехи в Кризисния център на Морска гара, за да помогнат на бежанците и замръзнали, защото ги видели облечени с много скъпи дрехи. На всичко отгоре били предупредени от наши служители в Центъра да не носят “вехти дрехи”. “А дрехи с табели ли искат? Ние за себе си не купуваме такива в момента,", възмущават се две бургазлийки.

Пазаруват и не искат да си плащат. Това масово се коментира по морето. Много бургазлии са възмутени от бежанците, но понеже са добре възпитани, не смеят нищо да кажат, за да не ги обвинят, че не са благородни а са завистливи и зли. Разказва се как украинец и то с “Лексус” го ремонтирал и не искал да плати за услугата, защото е бежанец.

Продавачи разказват и как две бежанки си поръчали два сандвича и после казали, че няма да платят, защото са бежанци и нямат пари. “От неудобство не се оплакахме на компетентните органи”, казаха търговците.
Брокери споделят, че специално в Бургас никой не иска да взима бежанци и за наематели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България