Укрепват свлачището на „Трифон Зарезан” по пътя за Златните в 2020 г.

15 млн. лева са осигурени от МРРБ, съобщи кметът на Варна Иван Портних

15 млн. лева за укрепване на свлачището на „Трифон Зарезан” са осигурени от МРРБ, съобщи кметът на Варна Иван Портних. „Благодарение на тази финансова подкрепа от премиера и правителството през 2020 г. започваме работа за решаване на един дългогодишен проблем на града , написа във Фейсбук градоначалникът.

Той посочи, че с реализацията на проекта ще бъде възстановен панорамният път за Златни пясъци, който е много важен за туристическите комплекси на север от морската столица. Свлачищните процеси ще бъдат овладяни, ще бъде разтоварен и магистралният път за Златните. Общинският съвет на Варна възложи на кмета през пролетта на изминалата година да направи всичко необходимо за осигуряване на средства за проучване, проектиране, укрепване на пътя за Златни пясъци през местността „Трифон Зарезан”, който е затворен повече от 10 години и създава пречки за туристически инициативи.

С реализацията на проекта ще бъде възстановен международният път Е -87 от Варна до Констанца. Друг очакван резултат е обновяването на инфраструктурата в района, обслужваща над 3000 домакинства, както и много гости и туристи. Кметът Иван Портних посочи още, че в края на 2019 г. правителството възстанови на общината 25 млн. лева за строителството на новия булевард ”Васил Левски”.

Коментари

Задължително поле