Унгарският външен министър: ЕС поддържа тайни отношения с Русия

Петер Сийярто

Унгарският външен министър Петер Сийярто заяви в интервю за германския вестник Der Standard, че ЕС поддържа тайни отношения с Русия, предаде РИА Новости.

Сийярто смята обвиненията на ЕС към Будапеща за свръх силно сближаване с Русия за неоснователни. Според него Европейският съюз поддържа много по-близки отношения с Русия, но просто го крие. Като потвърждение на думите си той посочи четири срещи от тази година на австрийския канцлер Себастиан Курц с Владимир Путин.

Петер Сийярто подкрепи твърдението като даде за пример и многобройните телефонни разговори на президентите на Русия и Франция, както и посещението на Еманюел Макрон на икономическия форум в Санкт Петербург. Външният министър добави, че е бил много изненадан, когато видял ръководителите на четирите най-големи западни енергийни концерна по време на енергийните разговори в Москва "на почетната маса около Путин".

"Затова съм уморен от това, в каква светлина представят Унгария. Факт е, че западноевропейците поддържат по-близки отношения с Русия, отколкото ние, единствената разлика е, че те се опитват да скрият големия бизнес под повърхностни кавги", подчертава Сийярто.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия