Мечката слезе в Сопот Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на животното

107 хил. кв. м нови офиси са завършени до средата на 2019 г.

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Изложба на канарчета в Бургас

Министър Петков: Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен

По-висока смъртност сред мъжете в Шуменско Спад на починалите деца до 1 г.

Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Уникална система за ток от слънце, въздух и земя показват за първи път в Пловдив

Панаирът в Пловдив. Снимка: Архив

Уникална система, която намалява до 8 пъти разходите за електроенергия, ще бъде представена за първи път в България по време на Международния технически панаир в Пловдив от 26 септември до 1 октомври. Системата е сред хитовите експонати на специализираната изложба „Енеко“ и осигурява целогодишно затопляне, охлаждане и гореща вода, като черпи енергия от слънцето, въздуха и почвата.

Загубата на топлина е минимална, тъй като се прилага слънчево-въздушен топлоприемник, който е единствен в света. Изобретението е финландската компания „PolarSol“ и може да се използва  в промишлени, жилищни, селскостопански и обществени сгради. Инсталацията произвежда най-евтината енергия и е екологично чиста, твърдят изложителите от фирма „Хибридни енергоспестяващи системи“. Това е една от десетките иновации, подобрявящи енергийната ефективност, които ще бъдат демонстрирани на есенното издание на панаира в Пловдив, твърдят организаторите.

Нови видове термопанели и  хидроизолации  ще бъдат показани и в специализираната изложба „Стройтех“ в палата 6. Нарастващите продажби на нови жилища и активното реновиране на панелните сгради пораждат по-голямо търсене на дограми, изолации, бои и строителни материали, инструменти и техника, а на панаира в Пловдив се предлага широка гама от тези изделия. Фирми от Турция, Русия и България ще представят бетон възли и съоръжения, а част от изложителите предлагат технологии, техника и конструкции за изграждане на различни видове сгради. Участват и фирми за тежка строителна механизация, като най-атрактивни са 40-тонните машини за събаряне на здания.

Подготвя се и дебют на строителна техника от Китай, а сред изложителите е и най-големият производител на съоръжения за направа на канали в Полша. По-богат ще е асортиментът от изкуствени и естествени настилки, сред които и егейски мрамор от Гърция. За първи път у нас ще бъде показан италиански прозрачен камък за облицовки с осветление.

За първи път на „Есен 2016“ в Пловдив ще има и изложба за роботи и роботизирани системи „Робохайтех“ и специална зона за агротехника.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. И колко ще струва тази „Уникална система за ток от слънце,въздух и земя“ ?!? Сигурно ще си платя тока двайсе години напред!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.