Уникални компютърни и бордови игри създадоха в Пловдив

Уникални компютърни и бордови игри създадоха програмисти, графични дизайнери, художници и любители, които се включиха в четвъртото издание на инициативата "Plovdiv Game Jam 2017". Местният филиал на Технически университет-София бе домакин на надпреварата на геймърите под тепетата, която пък е част от най-голямото събитие за разработка на игри в света - Global Game Jam.

Всяка година темата на състезанието се пази в тайна до последния момент и е една и съща за всички участници по целия свят, като тази година тя бе "Waves" ("Вълни").

За по-малко от 48 часа бяха създадени близо 20 прототипа на игри - минаване на препятствия от морски, радио и електромагнитни вълни, придобиване на свръхсили, зомбита, русалки, животни и чудовища, Айнщайн, Никола Тесла и Милко Калайджиев. Това са само малка част от елементите, на които с фантазия и чувството за хумор заловиха състезателите.

В категория "Компютърна игра" победител е отборът "Rocket Launcher Dolphins", разработил играта Persistence с главен герой лисица с махмурлук, изоставена на самотен остров след тежък запой. Бесни вълни заливат острова и лисицата трябва да използва различни материали около нея, за да построи кула и да се спаси от вълните. Категорията "Бордова игра" бе спечелена от Dramatic Day Winners с "Elemental Waves".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии